Kroppen er dit instrument


For at kunne mestre sang som et instrument, er det nødvendigt at bruge hele kroppen. Det handler dybest set om bevidsthed, kropskontrol og passion. Det smukke ved sang, men også det til tider frustrerende, er at en sangers instrument er usynligt. Som enhver instrumentalist skal sangeren kunne styre sit flow, sine ansatser, sit åndedræt, sine buestrøg.

Efter min mening kan alle synge, men at blive god til at kræver at kunne mærke sig selv indefra.


Som sanglærer gælder det om at kunne læse den enkelte elevs stemme. Vi er alle forskelligt opbygget, og det er derfor umuligt at undervise alle ens. Vi ved at vi skal støtte, at stemmebåndene skal lukke, at vi skal trække vejret på en hensigtsmæssig måde, men hvordan vi opbygger samspillet i kroppen, og finder frem til kunsten at synge frit og udfolde os kunstnerisk, er individuelt for os alle.


Jeg underviser i solosang i København og i Roskilde.


Priser for solosangsundervisning:


60 min 600,-

45 min 450,-


Workshops for grupper/kor:


Det er så dejlig befriende at synge i kor, og heldigvis har vi en god kortradition her i Danmark, både amatørkor og på det professionelle plan. Noget jeg tit hører fra sangere i kor er, at de føler at stemmen er slidt efter meget korsang. Det er ikke så mærkeligt, da man jo rent sangteknisk skal huske at udfolde stemmen frit, men på den anden side skal ens stemme jo heller ikke stritte ud fra de andre stemmer i koret. Kunsten er at lære at kontrollere sin stemme, og det kræver faktisk en rigtig god teknik at synge i kor. 

Min undervisning af kor handler meget om at få koret til at lyde som en helhed, samtidig med at jeg har fokus på, at koret får nogle tekniske redskaber rent sangfagligt.


Jeg har i flere år arbejdet med korsang, både som udøvende sanger (bl.a. i DR KoncertKoret) og som korleder (Roskilde Domkirke).


Pris for workshop:


fra kr 3000,- (kontakt mig for mere info)