Aleksandra Vagner er født i Danmark af en dansk mor og en serbisk far, men voksede op i Norge. I 1994 kom hun dog tilbage til Danmark for at studere på Det Jyske Musikkonservatorium og senere på Opera-Akademiet ved Det Kgl Teater i København. Hun fuldførte sine studier i 2001, og debuterede umiddelbart derefter på Den Fynske Opera. I 2003 blev hun ansat ved Musikteateret Undergrunden, og her medvirkede hun i flere børneoperaer samt kammeroperaer for voksne. Hun var ansat i ensemblet i 5 år.

Efter dette havde hun sceniske engagementer ved bl. a. Sandefjord sommeropera i Norge, Strindbergteateret i Sverige og Det Ny Teater i København. I 2008 havde hun endvidere en lille rolle i en DR dramaserie.


Med sin fleksible og farverige stemme spænder hendes repertoire  vidt – fra tidlig barok til bel canto, moderne musik og musical/evergreens.


Ved siden af sit virke som scenekunstner har hun også en karriere som koncertsanger, og hun har holdt koncerter i Danmark, Norge, Sverige, Japan, Østrig, Belgien og Frankrig. Hun har været solist med flere af Danmarks professionelle orkestre, og er ofte brugt som alt- og mezzosopransolist i oratorier og messer.


Siden 2015 har hun været formand for DR ensemblernes Kammermusikforening, og netop kammermusik er kommet til at fylde en betydelig rolle i hendes virke som sanger. Hun er medstifter af Vagner/Lundby-Jæger duo (se mere på www.vlj-duo.com) og fast medlem af Grimeland Trio.


Siden 2010 har Aleksandra været ansat som alt i DR Koncertkoret.